miercuri, 22 mai 2013

Timisoara Cycle Chic





   Miscarea Cycle Chic a inceput in 2006 atunci cand Mikael Colville–Andersen a decis sa posteze pe blog-ul sau Copenhagen Cycle Chic (http://www.copenhagencyclechic.com/) o parte din pozele sale reprezentand comunitatea biciclistilor din Copenhaga. Mikael este fotograf, jurnalist si totodata regizor.
   Reactia celor ce ii urmareau blog-ul a luat prin surprindere pe toata lumea, pana in acel moment neexistand pe internet un site care sa documenteze prin fotografii o comunitate a biciclistilor si viata lor de zi cu zi. “Cycle Chic” a fost folosit pentru a descrie mersul pe biciclete in haine obisnuite si de ce nu, chiar si imbracat la patru ace. De aceea in pozele Cycle Chic nu vor fi promovati biciclistii care poarta casca.
  Blog-ul lui Mikael a initiat o miscare globala menita sa demonstreze ca este pozibil ca mersul pe bicicleta sa fie privit nu ca o modalitate de deplasare ci ca un mod de viata.
  “Cycle Chic” este o marca inregistrata, cei ce doresc sa initieze o astfel de miscare intr-un anumit oras sau tara trebuind sa completeze un formular online prin care sa adere la viziunea Cycle Chic iar mai apoi sa treaca printr-un proces de monitorizare a fotografiilor postate. Pasul final al acestui proces il reprezinta aprobarea obtinuta de la Mikael Colville-Andersen, initiatorul miscarii Cycle Chic si obtinerea tot de la acesta a logo-ului oficial.
  Cycle Chic Republic reprezinta de totalitatea oraselor/tarilor care au aderat in mod official la aceasta miscare.
  Timisoara Cycle Chic a luat fiinta in luna aprilie 2012, obtinand aprobarea de a intra official in Cycle Chic Republic si logo-ul official de la Mikael Colville-Andersen in luna martie 2013.
  Cel care a infiintat pagina de Facebook Timisoara Cycle Chic este Valentin-Pokus Alex. In scurt timp i s-a alaturat Simona Bora, in anul 2013 alaturandu-li-se si Ceauca Florian Catalin.
Misiunea Timisoara Cycle Chic o reprezinta reintroducerea si popularizarea bicicletei ca mijloc de transport urban. Totodata viziunea noastra este faptul ca mersul pe bicicleta reprezinta o tendinta urbana iminenta si trebuie privita cu seriozitate in special de autoritati dar si de participantii la trafic. Avem credinta ca aceasta miscare are la baza si va lua amploare prin puterea exemplului.
   Timisorenii au o atitudine pozitiva cu privire la faptul ca sunt fotografiati de cei de la Timisoara Cycle Chic si se pare ca isi incurajeaza si prietenii sa mearga pe bicicleta. Au primit chiar solicitari de a-i ajuta pe unii dintre ei la achizitionarea unei biciclete.

  Faptul ca timisorenii isi pot vedea un membru al familiei sau un prieten ca merge pe bicicleta si ca acest lucru e posibil chiar si in hainele obisnuite sau chiar la costum ii incurajeaza sa faca si ei acest pas.
Din cate stim, exista Cycle Chic Bucuresti care din ultimele noastre informatii este in faza de monitorizare, avand acceptul initial al lui Mikael Colville-Andersen. Nu avem cunostinta sa existe in momentul de fata o alta miscare Cycle Chic oficiala in Romania, deci putem spune ca suntem deschizatori de drumuri din acest punct de vedere.
Ne-am bucura ca si alte orase din Romania sa intre in Cycle Chic Republic.
 In viitorul apropiat vom avea si pagina web !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu