duminică, 21 decembrie 2014

Video ! Primarul Timisoarei aruncă cu praf in ochii bicicliștilor

  Am gasit un video mai vechi cu un reportaj de la Digi24 Timisoara in care se vorbeste despre problemele biciclistilor Timisoreni

  Eu am extras din acel video esentialul pentru a nu va plictisi cu un video de 28 de minute... Ce ne spune domn' primar :

  1)  Municipalitatea vrea sa incurajeze folosirea bicicletei

  Cum vrea sa incurajeze municipalitatea folosirea bicicletei ? cu piste pe trotuare inguste, lipsa de rasteluri in principalele zone ale orasului, borduri inalte  si lista poate continua...

 2)  Biciclistii pe care eu ii indragesc si le declar clar ca le voi asigura conditii.......poate nici nu se asteapta cum...de bune...pentru a folosi bicicleta, ce patesc daca coboara de pe bicicleta si fac 400 de metri cat este Piata Victoriei, pe jos, pe langa bicicleta?

   Eu te intreb, domnule Robu... ce conditii ai asigurat pana acuma pentru biciclisti? in afara faptului ca ai vopsit "piste de biciclete" pe trotuare mega inguste, pavate cu dale de beton si vopsite cu o vopsea verde prin care nu se scurge apa si pe care un biciclist se simte ca pe un "patinoar" ?
 
... eu unul am derapat de 2 ori cu bicicleta pe pistele alea, incercand sa circul "regulamentar" pe trotuar...

   De ce soferii nu se deplaseaza 400 de metri pe jos de la masina pana in centru si parcheaza pe pietonale fara a pati absolut nimic?
     *   "Vienna are 6000 de km de piste pentru biciclete, timisoara are 75 km, de ce nu recurgeti la aceste masuri? "
     *  Robu:  - "Pentru ca Timisorenii nu folosesc bicicleta, din păcate... "

    Domnule primar, te-ai intrebat vreodata de ce nu folosesc Timisorenii bicicleta?
 
    Îți zic eu !  Timișorenii nu folosesc bicicleta, pentru că nu au infrastructura. O linie vopsita pe TROTUAR nu are rol de Pista pentru biciclete !  Simplu !

   Când vei crea piste de biciclete la standarde cât mai apropiate de cele europene (pista de biciclete ca cea de langă Parcul Botanic sau de pe Calea Torontalului ori Str.Noua de lângă cimitirul de pe Buziasului), atunci vei avea un numar de biciclisti în crestere, în oras...

  Poți să faci mii de campanii la care poate strangi 5-6 mii de biciclisti, dar 80% din ei vor pedala doar la evenimente organizate, pentru că doar atunci se simt in siguranță !

   3) Robu :  "Mă înțelegeți că nu puteți merge cu bicicleta printre oameni? "

Da, te întelegem, noi cunoastem situația foarte bine, dar tu ai fost conștient că toate pistele le-ai creat pe trotuare, biciclistii fiind obligați să facă slalom printre oameni ????

  "Potrivit codului rutier  prin Articolul 94 litera J  "Se interzice circulatia bicicletelor daca deranjeaza pietonii"
 
  si....

   Art. 161. – (1) Se interzice conducătorilor de biciclete sau de mopede:
c) să circule pe trotuare, cu exceptia cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;

  Țin sa precizez că în Timisoara ca biciclist, ești obligat să încalci legea ...majoritatea "pistelor" fiind ilegale...

   Repet.... 2 dungi trântite pe un trotuar la nimereala nu reprezinta o pista legală !


   4) Robu "Eu am mai spus-o si o mai spun ... daca nu as fi nevoit sa vin intr-o tinută in acord cu functia pe care o am si as putea sa vin intr-o tinuta mai sport, as veni cu bicicleta la servici "

     Pffffff, ce?

 ahaahahhaahha ....ok....

 ahahahahahaha

Ai veni cu bicicleta la lucru ha? la tine pedalatul inseamna casca si training si pedalat pe tortuar...

L-ai vazut pe primarul Londrei, Boris Johnson cum se deplaseaza la servici cu bicicleta mai tot timpul?????  sau Prim-ministrul Olandei ??    In fine...

   Sarbatori Fericite si un An Nou Fericit, cu vesti bune pentru biciclisti si piste la standarde europene, nu dungi vopsite pe trotuare ! 

  Like & Share daca vi-a placut si Subscribe via Email sau RSS feed !

 Facebook -> Piste de biciclete Timișoara 

  Instagram -> Two_wheels_one_lens    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu