sâmbătă, 6 septembrie 2014

Strava - Aplicatie pentru biciclisti si alergatori


    Ce este Strava?
    Strava este o aplicatie pentru smartphone (Android / iOS) ce iti inregistreaza activitatile pe care le faci pedaland sau alergand cu ajutorul Gps-ului.
  
Ce iti ofera?
   - Iti arata clasamentul (pozitia pe care te afli) pe anumite segmente de pe traseul parcus, pe unde au mai pedalat si altii


    - Iti arata diferenta de nivel de pe traseu
      Un exemplu podul peste calea ferata din Calea Sagulu, Timisoara
      Elev. (inaltimea) - 86 metri
      Grade. (gradul de inclinatie a rampei) in cazul de fata a podului - 2.6 %
      Daca mergeti intr-o zona de deal sau de munte, veti vedea cum Inaltimea si Gradul de inclinatie pot creste destul de mult.
   

    - Iti arata viteza medie, viteza maxima, caloriile arse si timpul efectiv de miscare (daca stationezi la semafor sau faci un popas, nu iti va lua in calcul acele opriri) doar pe ecranul principal de pe telefon iti va spune timpul total de cand ai pornit aplicatia pana in momentul in care ai oprit-o




 - Pe profilul tau de pe www.strava.com  cat si pe telefon iti arata statusul tau

     In primul chenar din dreapta puteti vedea statisticile din ultimele 4 saptamani
     In al 2-lea chenar statisticile de la inceputul anului pana in prezent
     In al 3-lea chenar statisticile de cand ati inceput sa folositi aplicatia
     In josul imaginii puteti da click pe fiecare luna in parte si va va arata statistica pe luna respectiva (Totalul de kilometrii, timpul total de miscare si intaltimea totala)

   Cu ce te mai poti juca in Strava?
   Iti poti crea "echipamentul" pentru fiecare iesire
  Exemplu : daca ai 3 biciclete, iti creezi un profil pentru fiecare bicicleta (daca mergi la munte, ma gandesc ca nu mergi cu bicicleta de oras), daca mergi la alergat si ai mai multe tipuri de adidasi, poti crea pentru fiecare cate un profil.
   La fiecare bicicleta poti adauga componentele bicicletei, data schimbarii unei componente, etc.. asa vei sti cati km ai parcurs cu acele cauciucuri spre exemplu, sau cati km a rezistat angrenajul...etc...


    

   Aplicatia mai are si niste functii premium in plus, pe care daca le doresti, trebuie sa platesti  19,80 lei/luna sau 194,71 lei/ an  :)
     Ce primesti in plus la aplicatia premium ?
    - Segmente in timp real
    - Scor de suferinta ( scorul se da in functie de analiza batailor inimii, cu cat pedalezi mai mult si depui mai mult efort, cu atat scorul va fi mai mare) ATENTIE ! pentru aceasta functie trebuie sa ai un gadget de masurare a pulsului conectat la aplicatie !
   - Filmulete care te ajuta la antrenament si performanta
   - Vezi in timp real care din prietenii tai de pe Strava au iesit la pedalat sau alergat si poti sa le arati ca ai iesit si tu sa faci miscare.
   ....si multe alte functii

   Dar eu prefer sa raman la versiunea gratuita, deoarece nu fac performanta :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu