miercuri, 20 martie 2013

Biciclistii au interzis pe trotuare


 Sursa : Opiniatimisoarei.ro

 " Biciclistii au interzis sa circule pe trotuare, in conditiile in care acestea nu sunt amenajate cu piste speciale, dar si prin parcuri, atunci cand sunt oameni pe trotuare. Prevederile sunt destul de clare in noul Cod rutier, asa ca cei care nu le respecta risca amenzi destul de mari, care pot ajunge chiar si la 600 de lei.
  ”Sunt prevazute sanctiuni intre 6 si 8 puncte amenda in noul Cod rutier, care spune ca biciclistii pot circula numai pe pista speciala sau pe un drum prevazut cu astfel de pista. Punctul amenda este de 75 de lei”, ne-a explicat Mirela Draghicioiu, purtator de cuvant Inspectoratul Judetean de Politie Timis.
   Potrivit statisticilor IPJ Timis, politistii de la Rutiera au amendat 21 de biciclisti numai in luna ianuarie, dar nu numai pentru ca nu mergeau pe piste, ci si pentru alte reguli incalcate. Amenzi dau insa si politistii locali.
  
”Serviciul Circulatie din cadrul Politiei Locale Timisoara a aplicat anul trecut un numar de 85 de sanctiuni contraventionale de la 6 la 8 puncte amenda, adica intre 450 si 600 lei, conform art. 161 din OUG 195/2002 – Codul Rutier, biciclistilor care nu au respectat prevederile legale. Acest articol prevede ca bicicletele si mopedele, atunci cand circula pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rand”, ne-a explicat Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala. De la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii februarie, 11 biciclisti au fost amendati de politistii locali.

  Codul rutier mai spune ca biciclistii nu au voie sa circule nici prin parcuri, ”cu exceptia cazurilor cand nu stanjenesc circulatia pietonilor”. Mai mult, noaptea este interzisa circulatia fara ”ochi de pisica” pe bicicleta si vesta reflectorizanta. Nu este permisa plimbarea pe bicicleta fara claxon sau traversarea trecerii de pietoni pe bicicleta, in conditiile in care nu este prevazuta cu pista speciala. De asemenea, biciclistii prinsi bauti pe mijloacele de transport risca amenzi usturatoare. Este interzis totodata si mersul in paralel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu